Visie

Holos betekent 'heel'. Ik werk volgens de holistische visie: alles met elkaar in verbinding.

Dat wil zeggen dat we in mijn praktijk samen kijken naar meerdere facetten in je leven. Aan de orde komen: je vraag, je klacht en ook je denkbeelden, je verlangens, jouw kijk op de wereld, het leven dat je leidt, je sociale netwerk, je gevoelsleven. We kijken naar emoties, overtuigingen, identiteit en het lichaam.

Het kan zijn dat je niet zo lekker in je vel zit, dat je heel moe bent en het gevoel hebt 'het niet meer aan te kunnen'. Je gedachten cirkelen door je hoofd en je kunt de stroom aan beelden niet meer stoppen. Je bent gestrest en handelt gehaast, je slaapt slecht. Je leven wordt bepaald door je hoofd, en je hebt nog weinig contact met je lijf. Het is ook mogelijk dat je pijn hebt of lichamelijk ongemak ervaart. Je bent bij allerlei behandelaars geweest, hebt van alles geprobeerd en je vindt het lastig om te aanvaarden dat het is zoals het is. Misschien heb je behoefte om weer te voelen, weer balans te ervaren tussen lichaam en geest.

In mijn praktijk is ruimte, rust en aandacht voor wat er in jouw leven speelt. Behalve begeleiding geef ik eveneens oefeningen die je thuis kunt doen.
Massagetherapie kan onderdeel uitmaken van de behandeling.

Allerlei onverwerkte gevoelens hebben hun weerslag op het lichaam. Denk aan stress en spanning, angst , woede, schaamte en verdriet. Klachten kunnen worden opgelost als de oorzaak is begrepen en verwerkt. Dat kan mede door het (opnieuw) ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, zodat integratie van gevoelens kan ontstaan.